AAK tanácsadás és érzékenyítés

Az Angelman Alapítvány elindította  AAK (augmentatív és alternatív kommunikáció) tanácsadás és érzékenyítő programját.

Szülők, szakemberek együtt

Az Angelman szindrómások túlnyomó többsége nem tud beszélni, viszont akar és tud kommunikálni. Az AAK egyéni tanácsadás során szakemberek nyújtanak segítséget a szindrómával élő gyerekeknek és családjuknak a megfelelő alternatív kommunikációs módszer és eszköz kiválasztásában és használatának bevezetésében, felmérve a családok egyedi körülményeit, lehetőségeit. Az alternatív kommunikációs módszereket a külvilágnak is ismernie kell mint egy idegen nyelvet, ezért a program részeként alternatív kommunikáció érzékenyítő programokat is szervezünk.

Február 18-án, szombaton a 15-ei Angelman Világnap alkalmából ismét Spéci Játszóházzá alakítjuk a Kopaszi gáton a Kölyök-Öböl Játszóházat, ahol játékos feladatok által lehet ismerkedni az AAK módszerekkel és eszközökkel. A program 9:30-tól 12:30-ig tart. 11 órától egy bábelőadáson szórakozhatnak kicsik és nagyok. Jöhet spéci és nem spéci, mindenkire számítunk.
Az esemény fb oldala: itt.

2017. február 25-én, szombaton pedig az AAK érzékenyítő programunkat a debreceni Ritka Napon tartjuk meg. A programon gesztusokat lehet tanulni, fényképek, jelek segítségével, szavak nélkül lehet megkisérelni, hogy meg tudjuk-e magunkat értetni, netán beszélgetésbe bonyolódni, vagy AAK applikációkat lehet majd kipróbálni.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft-nél szakmai programokra kiírt pályázati keretből valósulhat meg.