AS családi találkozó, 2016. november 12.

Idén minden eddiginél több angelmanos család jött össze az esős novemberi napon Budapesten.
as-csoportkap-2016

Összesen 16 családból jöttek a találkozóra, és ugyancsak 16 önkéntes segített a gyerekek mellett, hogy a kötetlen beszélgetés mellett a szülők, nagyszülők meghallgathassák a következő előadásokat:
– Beszámoló az alapítvány éves tevékenységéről, jövőbeni terveiről,
– Előadás a legfrissebb kutatásokról – Összefoglaló az 5. Nemzetközi AS Tudományos Konferencia előadásaiból (előadó: dr. Ambrus Bence, a Bethesda Kórház gyermekorvosa, Kövesárki Péter, szülő),
– Tájékoztató a szociális juttatásokról (előadó: Sorompó Anett, szociális munkás),
– Egyéb igénybevehető szolgáltatásokról tájékoztató (előadó: Egressy Kata, Kézenfogva Alapítvány Info Pont kapcsolattartó).

Örömmel számoltunk be róla, hogy
2017-től az Angelman Alapítvány fogadhatja az SZJA 1%-os felajánlásokat.

A gyerekekkel, mint már korábbi programjainkon is többször, Miksztai-Réthey Brigitta, az ELTE szakembere is foglalkozott, majd a hozzátartozókkal megosztotta a gyerekeknél megfigyelt kommunikációs helyzeteknél tapasztaltakat.
Csaknem egy fél napot töltöttünk együtt, felnőtt, gyerek egyaránt kellemesen elfáradt. Amiben megegyeztünk: jó lenne egy nyári tábort szervezni, ahol nem lenne ennyire feszített a program, jobban megismerhetnénk egymást, és elleshetnénk hasznos praktikákat egymástól. Mi is szeretnénk.