AAK workshop és webinar

Mivel az Angelman szindrómások többnyire nem beszélnek, tevékenységünk egyik fókuszában az AAK (augmentatív és alternatív kommunikáció) ismeretek terjesztése áll. AAK programunkat a Magyar Telekom Nyrt. támogatásának köszönhetően egy újabb elemmel bővítjük: AAK workshopokat, webináriumokat szervezünk érintett szülők és szakemberek számára.

AAK workshop, 2017.10.24.

(Frissítés: A megvalósult programjainkról a fb oldalunkon találhatóak képek.)

Számos szülői beszámolóban halljuk, hogy azt várják el a szakemberek, hogy nembeszélő gyermekükkel olyan vizuális nyelvet használjon, melyet maga sem nem tanult, s nem „beszél”. Ennek néhány alapvető kérdésével és eszközének használati kérdéseivel szeretnénk segítséget nyújtani. Számos nehézség adódik a mindennapokban abból is, hogy a gyermekek nem értik szüleik szóbeli közléseit, kéréseit, utasításait, magyarázatait. Arra a kérdésre keressük a válaszokat, hogy hogyan használhatunk közösen vizuális nyelvet a modellálás és a napirend eszközök segítségével.

A programunkat olyan szülőknek (vagy más családtagoknak) ajánljuk, akiknek gyermeke nem, vagy alig beszél valamely atipikus fejlődés, betegség, vagy fogyatékosság következtében (pl. Angelman szindróma, értelmi fogyatékosság, autizmus spektrum zavar) és már hallott az augmentatív és alternatív kommunikációs (AAK) eszközökről, vagy használ ilyen eszközt.

workshop, webinar témái:
1. AAK alapszótár kialakítása a kifejező kommunikáció támogatására
2. A megértés támogatása vizuális technikákkal
3. AAK eszköz létrehozása

A workshop és webinar időpontjáról, a jelentkezés módjáról a fb oldalunkon nyújtunk további tájékoztatást.

 

Támogatónk

Együtt, mint bárki más!