Alternatív kommunikációs érzékenyítő program a 2016-os Rehab Critical Massen

Mivel az Angelman szindrómások nem beszélnek, az Angelman Alapítvány kiemelt ügye a komplex kommunikációs szükségletű személyek esetében alkalmazható augmentatív és alternatív kommunikációs (AAK) módszerek, eszközök terjesztése.

IMG_0904További képek elérhetőek a galériában.

Az alapítványunk az ELTE BGGYK szakértőivel 2016. május 29-én a Rehab Critical Massen érzékenyítő programot szervezett a Civil faluban, ahol ki lehetett próbálni a szavak nélküli kommunikációt.
Itt elérhető az esemény fb oldala.

A nembeszélő személyek esetében többféle módszer, eszköz létezik, ezeket a hétköznapokban akár kombinálva is lehet alkalmazni. Lehet kommunikálni tárgyak, képek, jelképek, gesztusok által. Ez történhet papír alapon, de software-ek segítségével, különböző applikációkon keresztül is, például tableten – így akár “saját hangja” is lesz az érintettnek. Ezeket az eszközöket lehetett kipróbálni a sátrunknál.
További képek láthatók a fb oldalunkon.

IMG_0786
A vonuláson, amelyet a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért szerveznek, ismét segítségünkre volt a speciális bevásárlókocsi (SBK), amely az összes magyarországi Auchanban hozzájárul az akadálymentes hétköznapokhoz.

Egy Angelman szindrómás tagunk tizenéves testvére készített egy kisfilmet a helyszíni előkészületekről, és a vonulásról is látható pár kocka.
Köszönjünk minden önkéntesünknek a segítséget és a Medence Csoportnak a kényelmes bútorokat!