Hogyan segíthet?

SZJA 1%-ával
Az Angelman Alapítvány fogadja az SZJA 1%-os felajánlásokat.

Pénzbeli adománnyal
Ha Ön teheti, kérjük, lehetőségeihez mérten támogassa céljainkat.

Adatok:
Név: Angelman Alapítvány
Adószám: 18598195-1-43
Bankszámlaszám: 10700457-68562678-51100005
IBAN: HU23107004576856267851100005
SWIFT: CIBHHUHB
Közhasznúsági minősítés: közhasznú

Ha kifejezetten egy futó programunkat szeretné támogatni:
Az alapítvány hiánypótló szolgáltatásainak forrása áprilisig biztosított. A családok extra feladatai viszont folyamatosak. Az alapítvány célja, hogy később is, folyamatosan tudja a családokat segíteni. Ha ezeket a programokat szeretné támogatni, kérjük, a közlemény rovatba jelölje ezt meg.
Spéci KLub – Mentesítő Szolgáltatás kisérleti program esetében a közlemény: “Spéci Klub”,
AAK tanácsadás esetében a közlemény: “AAK tanácsadás”.

Önkéntesként
Kérjük töltse ki a regisztrációs kérdőívet, ha szívesen csatlakozna az alapítvány önkénteseinek csapatához. Minél hamarabb válaszolunk jelentkezésére.

Az alapítvány a további feladatokhoz szintén vár támogatókat:

  • Az Angelman szindrómával élők felkutatása és családtagjainak, gondviselőinek egymást ismerő és segítő közösséggé való szervezése, kapcsolattartásuk segítése. Szülőklubok, családi rendezvények szervezése, lebonyolítása, a rászoruló, fogyatékkal élőket nevelő családok részére az összejövetelekkel kapcsolatos programok, utazási és esetleges szállás költségek térítése. A rendezvény tárgyi és személyi feltételeinek biztosítása, ezen belül is gyermekfelügyelet szervezése, a klubnapra meghívott vendégek, szakemberek költségeinek megtérítése.
  • Az Angelman szindrómával élő emberek egészségügyi, oktatási, nevelési, fejlesztési, szociális, kulturális és szabadidős lehetőségeinek feltérképezése egész Magyarország területén. Koordinátorok kijelölése az ország különböző régióiban, akik feladata a helyi lehetőségek feltérképezésén és az adott régióban segítségért forduló érintettek informálásán túl, kapcsolattartás a többi koordinátorral és az Angelman szindrómával élők ellátásával foglalkozó intézmények, szervezetek, szakemberek közötti tapasztalatcsere illetve információellátás biztosítása. A koordinátorok tevékenységének költségeit az Angelman Alapítvány szükség esetén megtérítheti.
  • A még nem diagnosztizált, vagy nem biztos diagnózissal rendelkezők biztos diagnózishoz történő hozzásegítése, a diagnózis felállításával kapcsolatos esetleges költségek (pl. egészségügyi, szállás és utazási költségek) finanszírozása. Az újonnan diagnosztizáltak segítése, különösen az Angelman szindrómával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalók átadása és a jogi, helyi egészségügyi, oktatási, fejlesztési, szociális, kulturális és szabadidős lehetőségek ismertetése.
  • Az Angelman szindrómával élők egészségügyi ellátásának, értelmi- és mozgásfejlesztésének anyagi támogatása és szervezése. Az ehhez szükséges komplex háttér kialakításának illetve a már meglévő szolgáltatások további működésének segítése. Hiánypótló szolgáltatások szervezése a fogyatékkal élők számára (különösen: habilitáció, rehabilitáció, egészségfejlesztés, speciális ambulancia, gyógyító-megelőző ellátás, szabadidős vagy terápiás jellegű sport- és művészeti tevékenység, értelmi- és mozgásfejlesztés, utaztatás, szállító szolgálat szervezése).
  • A fogyatékkal élők mindennapi életéhez, illetve a megfelelő otthoni környezet kialakításához szükséges tárgyi eszközök felkutatása, beszerzése vagy egyéni beszerzésének segítése és a már meglévő használt eszközök érintettek közötti cseréjének biztosítása. Ide tartoznak különösen: képességfejlesztő játékok, alternatív kommunikációs eszközök, háromkerekű biciklik, futópadok, speciális babakocsik, tolószékek, autósülések és kiegészítők, kerékpár-utánfutók, speciális ruházati termékek, speciális berendezések. Bizonyos speciális eszközök gyártása. Az eszközök a fogyatékkal élők számára ingyenes vagy kedvezményes ideiglenes vagy végleges használatra bocsátása.
  • Az Angelman szindrómával élő emberek családjainak, gondviselőinek anyagi és lelki gondjainak enyhítése (pl. pszichológiai segítség, tanácsadás, terápiák, rekreációs lehetőségek), a gondozáshoz és fejlesztéshez szükséges megfelelő otthoni környezet kialakításának segítése, jogi tanácsadás. Ennek érdekében anyagi, szellemi, szervezési erőforrások felkutatása (pl. pályázatokon való részvétel, lehetséges támogatók megkeresése) és felhasználása.
  • A fogyatékkal élők, különösen az Angelman szindrómával élők és családjaik részére sport- és szabadidős tevékenységek, kulturális, művészeti és szórakozási lehetőségek szervezése illetve tárgyi és személyi feltételeinek biztosítása (pl. úszás, szülőtréning, kirándulások, üdülések, táborozások, játszóházak, színházi, cirkuszi előadások). Konkrét rendezvények biztosítása mellett, cél az ország területén működő szabadidős programokat biztosító intézmények megkeresése fogyatékkal élő embereknek történő szolgáltatásaik bővítése érdekében (pl. kedvezményes belépők, kizárólag fogyatékkal élők számára fenntartott idősáv, speciális programok, játékok). A rászorult családok anyagi segítése a rendezvényen történő megjelenéshez. A családtagok kikapcsolódásának biztosításához gyermekfelügyelet szervezése és biztosítása.
  • A fogyatékkal élő emberek számára napközbeni ellátást nyújtó intézmények, valamint átmeneti és állandó elhelyezést nyújtó otthonok felkutatása, működtetésük segítése. Időszakos felügyelet szervezése, a tárgyi és személyi feltételek biztosítása. Távlati célként napközbeni ellátást nyújtó intézmények, valamint átmeneti és állandó elhelyezést nyújtó otthonok kialakítása, működtetése.