Spéci Piknik – Együtt játszunk, mint bárki más

A RIROSZ plakátja az ARC kiállításon, amley a ritka betegséggel élők megsegítésére frissen létrehozott "Mentőöv" Információs Központot hírdeti

A RIROSZ plakátja az ARC kiállításon, amely a ritka betegséggel élőkért frissen létrehozott “Mentőöv” Információs Központot hírdeti

Az alapítvány játékos pikniket szervez a sajátos nevelési igényű gyereket nevelő családok számára a Városligetben. Ezzel az eseménnyel egy sorozatot szeretnénk elindítani. Célunk, hogy a Spéci Piknik keretében olyan alkalmat teremtsünk, ahol a sajátos nevelési igényű gyerekkel élő családok kimozdulhatnak, és más családokkal együtt játszhatnak egy mindenkit elfogadó, nyitott közösségben.

Az, hogy észrevegyenek minket, eddig se volt gond, viszont az együttes jelenléttel szeretnénk hangosabban kifejezni, hogy a különböző közösségi programokon való résztvétel bár speciálisan, de a mi családjainknak is igénye.

Találkozzunk az ARC kiállítás egyéni megtekintése után 15 órakor a “Mentőöv” Információs Központot népszerűsítő RIROSZ (a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége) plakát előtt, és onnan induljunk a közös játékra a Városligetbe!

Önkénteseinkkel a következő programmal készülünk:
– Ejtőernyővel színes, látványos csoportjáték instruktorok vezetésével,
– Óriásbuborék-fújás,
– Közös zenebona, 
– Csillámtetoválás (a készlet erejéig).

Csatlakozik hozzánk Táltos és Miska, két terápiás kutya is gazdijukkal.

Eső esetén a közös játék elmarad, de máskor máshol lesz másik. Az ARC kiállításra akkor is várunk mindenkit, és együtt megnézhetjük a plakátokat, köztük a RIROSZ-ét. A legjobb plakátra szavazni is lehet.

A program ingyenes, az alapítványt adománnyal lehet támogatni.
További részletek az esemény facebook oldalán.