Speciális bevásárlókocsi – Együtt vásárolunk, mint bárki más!

Kitaláltuk. Véghezvittük. Az Auchan kezdeményezésünkre minden magyarországi áruházában bevezette a speciális bevásárlókocsit.

Együtt vásárolunk, mint bárki más.

Az Esély című műsor 2015. februári 1-jei adásában látható egy riport, amelyből kiderül hogyan valósult meg a projekt, kiknek és miben lesz ez igazi segítség, ill. látható a bevásárlókocsi használat közben. Itt található a műsor (6:45-től).

Az Auchan is készített kisfilmet.

A MEOSZ felvette a 2014. december 3-ai sajtótájékoztatót, amelyen szintén részt vettünk.
Rövid összefoglaló, az alapítvány elnökének beszédéből:
Az Alapítványunk elsősorban az Angelman szindrómával élő személyeket és családjukat támogatja. Ez egy ritka betegség és gyerekeinknek vannak speciális tulajdonságai és jellemzői, de a családok gondjai, nehézségei nagyon hasonlítanak több tízezer más sajátos nevelési igényű vagy más fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családok gondjaihoz, mint pl. egy hétköznapi bevásárlás.
Ez a speciális bevásárlokocsi lehetővé teszi a közös viszonylag nyugalmas vásárlást, segítség a szülőknek, a gyerekeknek és a környezetnek is.
A szülőknek fizikai segítség, és igen, lelki segítség is, hogy számítanak a jelenlétünkre. A gyerek számára többnyire élmény „kocsikázni” és ugyanakkor a hétköznapi tevékenységekben már részt venni is fejlesztés.
Segítség a környezetnek is. A speciális kocsi jelzi, hogy nem átlagos gondokkal küzdünk, hanem annál kicsit bonyolultabb a dolgunk, és előzékenyebben reagálnak. Ha természetessé válik a jelenlétünk, akkor megtanulnak kvázi normálisan viszonyulni hozzánk, ami a vágyunk.
Tehát nagyon köszönjük az áruháznak, hogy számít ránk, és megvalósult a projekt, amihez reméljük, mások is csatlakoznak, és egyre szélesebb körben lesz elérhető a speciális bevásárlókocsi.

Special shopping trolley – We go shopping together as everybody else!

We imagined it and we have done it. First in Hungary Auchan, for the initiative of the Hungarian Angelman Syndrome Foundation, introduced a new shopping trolley for special needs children to all its 19 supermarkets across the country.

M1 (Hungarian TV channel) made a report about the new trolley. The head of our charity talked about its usefulness and showed it in action. Click this link for the report (check it out from 6:45.)! It is in Hungarian.
Auchan also made its own film, which can be found on this link.

This link reveals the video of the press conference on introducing of the special trolley for disabled children. 
Short summary of the speech of the head of our charity’s board:
Our charity supports individuals living with Angelman Syndrome and their families. Angelman Syndrome is a rare disease and the individuals have special features, but the everyday problems of our families are very similar to other families’ with children having different special needs.
This special trolley makes our shopping more comfortable and enjoyable plus it also develops our kids’ social skills. The new trolley is not only physical support for the parents but also a mental one. Being able to move out from the house and to accomplish everyday tasks is very uplifting. Our visibility is educational; people start taking these kids part of the society.
It is a support for other shoppers as well. Looking at the special trolley they understand that we have other difficulties than a simple educating problem so they become more considerate.
We hope that this new trolley will serve as a benchmark for other supermarkets.
And not to forget, it is a great experience for the kids. 

Az Auchan sajtóközleménye:

Sajtóközlemény1Sajtóközlemény1:2